Facebook

Kövesse akcióinkat, újdonságainkat a facebook-on és ha érdemesnek találja, ossza meg ismerőseivel is!

Kövesse akcióinkat, újdonságainkat a facebook-on is

Meghívó Vámpírok báljába

avagy "Drakula terápia" - PRP kezelés ízületi panaszok esetén

A saját vérszérum (PRP) ill. Drakula terápia konzervatív kezelési lehetőség teniszkönyök, sarokfájdalom és ízületi kopás kezelésre...
Folytatáshoz katt a képre.

Elérhetőségünk

A rendelőt üzemelteti:
Arthro Komplex Kft.
Adószám: 12320673-1-41
Rendelő/telephely:
Budapest 1114.
Móricz Zsigmond körtér 3/b
II. emelet 7.
Telefon: 06-1/225-3060,
06-1/225-3061
Fax:06-1/225-3061
E-mail: arthro-komplex

Partnereink

Képalkotó diagnosztika: röntgen és ultrahang vizsgálat

Budai Radiológiai Centrum-Röntgen és UH vizsgálatok

Jóga partnerünk:

hathajoga.hu

Egészségmegőrzés

Candida szűrés, diéta, Vega teszt.

Arthro Komplex Gyógyközpont, 1114 Bp. Móricz Zs. körtér 3/B. Tel.: 061/225-3060

Érvényes akciók, újdonságok.

Napjaink divatja, vagy betegsége?

Napjainkban sokat lehet olvasni , hallani e problémáról, de vajon mit is jelent valójában?

A candida gomba kóros elszaporodása civilizációs ártalmak sokaságának eredménye, melyben a lakosság nagy része szenved, anélkül, hogy akár csak sejtené is, hogy ez lehet a baja.

candida-szures, candida gomba teszt, vega teszt

A candida gomba a belekben normálisan is található sarjadzó gomba. Mindaddig, amíg túlzott mértékben el nem szaporodik, jelenléte nem okoz gondot számunkra. A jól működő immunrendszer és a bélbaktériumok nem engedik, hogy a candida gomba túlzott mértékben elszaporodjon. Ha viszont legyengül az immunrendszer, gyakori a finomított szénhidrátban gazdag diéta hiba és mennyiségben vagy gyakoriságában sok antibiotikumot vagy hormontartalmú készítményeket szedünk, akkor a szervezet finom szabályozású egyensúlya megbomlik, a bélbaktériumok száma csökken, ami kedvez a candida gomba túlburjánzásának. Az elszaporodó candida gomba toxinjai révén sokféle, igen különböző jellegű panaszt okozhat: hasfájást, székrekedést vagy nyákos hasmenést, indokolatlan fáradékonyságot vagy hiperaktivitást, test szerte viszketést, fejfájást, hajhullást, látási zavarokat, légzőszervi hurutra való fokozott fogékonyságot, haspuffadást, édesség utáni vágyat, ízületi fájdalmakat és gyulladást, kóros elhízást vagy fogyást. Hagyományos kivizsgálás, candida gomba szűrés ill. teszt során minden lelet negatív lehet, így gyakorta nem derül fény a panaszok valódi okára a candida gomba túlzott elszaporodására. Az immunrendszer speciális allergia vizsgálatával (VEGA teszt segítségével történő candida gomba szűrés, candida gomba teszt) viszont kimutatható a gomba és a gyakran társuló élelmiszer allergiák jelenléte.

Candida gomba kezelése - candida diéta -kolon hidroterápia

A problémák candida gomba teszt - vega teszt eredményétől függő kezelése hosszadalmas és összetett. A candida gomba kezelése három fő összetevőből áll:

 • Szigorú, ún. candida gomba ellenes diéta. A candida gomba ellenes diéta lényege, hogy elsősorban a finomított szénhidrátok minél alaposabb megvonásával csökkenti a candida gomba tápanyag utánpótlását. A candida gomba ellenes diéta megfelelő ideig alkalmazva ugyanakkor méregtelenítő hatású is.(Lásd alább)
 • A candida gomba kezelése során elengedhetetlen a kolonhidroterápia az élő és az elhalt candida gomba telepeinek, az elpusztuló candida gomba telepekből nagymennyiségben felszabaduló toxikus anyagcsere termékek és a bélben évek, évtizedek alatt apránként felgyülemlő és annak szabályos működését nehezítő salakanyagok kimosására.
 • A szervezetben elszaporodott candida gomba kezelése nem nélkülözhet bizonyos gombaölő gyógykészítményeket, sz.sz. gyógyszerek szedését, valamint a későbbiekben a candida gomba ismételt elterjedését gátló bélflóra helyreállítását ún. probiotikumok segítségével.

A candida gomba kezelés eredményességét a panaszok alakulása mellett az ellenőrző candida gomba teszt, vega teszt segítségével vizsgáljuk. Kontroll candida vega teszt készül a gomba három hónapos kezelése során a második hónap végén. Ez az ellenőrző candida gomba teszt segít meghatározni, hogy meddig és milyen intenzitással kell tartson a candida gomba ellenes diéta, milyen időtartamban és mennyi candida gomba ellenes készítményt és probiotikumot kell szedni. A candida gomba kezelése általában három hónapig tart, melynek végén záró candida goma teszt készül.

Candida gomba és terhesség

Gyakran fordulnak hozzánk hölgyvendégeink azzal a kérdéssel, mi a véleményünk a candida gomba és a terhesség kapcsolatát illetően. Okozhat-e problémát a terhesség vállalásakor a candida gomba túlszaporulat, szükséges-e a hüvelygomba kezelése?
Terhesség tervezésekor két szempontot érdemes figyelembe venni a candida gomba kapcsán:

 • A candida gomba veszélyezteti a magzatot és az újszülöttet. A candida gomba elszaporodása gátja lehet a terhesség létrejöttének. Számos alkalommal tapasztalható, hogy kimutatható egyéb ok nélkül sem jön létre a terhesség. Fertillitási, azaz megtermékenyülési probléma gyakran tapasztalható candida gomba terheltség esetén. Amennyiben az ún. akadémiai orvoslás nem talál a meddőségre okot ill. kezelése ereménytelen lenne, érdemes megfontolni a candida gomba szűrés - teszt lehetőségét és pozitív esetben a candida gomba kezelése tanácsos.
 • Az újszülötteknél igen gyakori a "sírós, hasfájós" baba. E panaszok sokszor hasi puffadással, bélgázok jelenlétével és ebből fakadó görcsökkel magyarázhatók. A helyesen táplált, anyatejes csecsemők puffadása valószínűleg gyakorta a terhesség, majd a szülés során a hüvelygomba fennállása miatt alakul ki. A természetes úton világra jött csecsemők áthaladnak a hüvelygomba, azaz legtöbbször a candida gomba által fertőzött szülőcsatornán és az ott élő candida gomba még a normál bélflóra kialakulása előtt bejut az újszülött emésztőrendszerébe. Mivel a normál bélflóra csak születés után, a szoptatás, majd táplálkozás során épül fel, ha már candida gomba telepek borítják a vastagbél nyálkahártya felszínét, a normál baktérium flóra csak nagyon nehezen és lassan tud kialakulni. Hiányában nem kell csodálkoznuk a görcsös hasfájást okozó bélgázosság, puffadás tartós fennállásán és a nappalokat és éjszakákat megkeserítő gyermeksíráson.

Elmondható tehát a candida gomba és terhesség kapcsolatáról, hogy visszatérő, vagy folyamatosan fennálló hüvelygomba fertőzés esetén lehetőleg ne vállajunk gyermeket, amíg nem sikerül a hüvely mikroflórájának helyreállítása. Ez azért is fontos, mert a candida gomba elleni terápia terhesség alatt nem végezhető érdemben:

 • Terhesség során nem szedhető még az egyébként mellékhatás mentes gomba ölő készítmény sem.
 • Terhesség alatt nem végezhető kolonhidroterápia.
 • Terhesség folyamán nem célszerű semmilyen erőteljes, így a candida gomba ellenes diéta tartása sem.

Munkatársaink:

(Abc sorrendben)

Aktualitások

Újdonságok

Új szolgáltatásaink:

 • dagadt alsó és felső végtagok, nyirok és/vagy visszeres keringési zavarok, pangás kezelésére az intermittáló kompresszióval dolgozó gépi nyirokkeringés terápia
 • izom és ízületi fájdalmak kezelésére Guna terápia és Tape ragasztás
 • cranio-sacral terápia
 • Újdonságok, gyakori félreértések a candida diéta során Bár a hazai és a nemzetközi irodalmi adatokra támaszkodva sokáig magunk is előírtuk az élesztővel készült termékek szigorú tilalmát candida diéta során, mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy ...

  Új szolgáltatás pomázi sebészeti társrendelőnkben, az elsők közt Magyarországon: "Vámpír szérum kezelés".
  Újdonság a ránctalanító, bőrfiatalító kezelések palettáján, - a traumatológiában régóta ismert és alkalmazott - a páciens saját véréből előállított injekció alkalmazása. Napjaink népszerű sorozatai után, ahol a vérszívó vámpírok harapása az örök fiatalság és halhatatlanság reményét igéri - ezen eljárást nemes egyszerűséggel "vámpír szérum kezelésnek" nevezzük. A folytatásért kattintson ide

  A saját vérszérum kezelés alkalmazható striák, csúnyán gyógyult hegek átépülésének segítésére is. A folytatásért kattintson ide

  Vissza a lap elejére